0
0
0
0

Träningshjälpmedel

EMS, eller elektronisk muskelstimulering som förkortningen står för, är sin futuristiska beteckning till trots en välbeprövad och allmänt erkänd teknik inom idrottsmedici... EMS, eller elektronisk muskelstimulering som förkortningen står för, är sin futuristiska beteckning till trots en välbeprövad och allmänt erkänd teknik inom idrottsmedicin. Utrustningen som används för att utföra EMS kallas vanligtvis för tens-maskin eller tens-apparat. Muskelstimulator som fungerar EMS går ut på att fästa elektroder enligt rekommenderade mönster på önskad muskel. Elektroderna skickar sedan ut elektriska impulser i begärd intensitet för att skapa kontrollerade muskelkontraktioner. Läs mer

Varför använda tens?

Elektrisk muskelstimulering med hjälp av tens-teknik har flera fördelar och användningsområden. Inom idrott används det dels i rehabsyfte, men även för att påskynda återhämtning och förbättra prestationsförmågan. Inom sjukvården används metoden för att lindra smärta, förbättra blodcirkulation och öka rörlighet.

EMS som träningsförstärkare

På senare tid har EMS blivit populärt att addera till traditionell träning för en förstärkt effekt och förbättrat resultat. Genom att tillfoga elektrisk muskelstimulering till övning eller träningspass kommer muskeln aktiveras på ett djupare plan – vilket i praktiken innebär att du får bättre effekt på kortare tid.

Exempel på användningsområden för EMS

Om du funderar över att köpa en tens-apparat kan du förvänta dig ett mångsidigt hjälpmedel med multipla användningsområden. EMS kan t.ex. användas för att träna rygg-, mag- och armmuskulatur – men även eliminera muskulär obalans och ta bort hämmande muskelspänningar. Med rätt handhavande kan en tens-maskin även användas för att ge sig själv massage och för smärtlindring i samband med bl.a. mensvärk, diskbråck och ryggskott.

Dölj

AS 99 Fitness Tracker

Beurer
Bli medlem