Alfalfa från Kung Markatta används till groddning. De krispiga groddarna är rika på mineraler och vitaminer, och mumsigt goda att lägga påen smörgås eller blanda ihop till en underbar sallad.
Alfalfa från Kung Markatta används till groddning. De krispiga groddarna är rika på mineraler och vitaminer, och mumsigt goda att lägga påen smörgås eller blanda ihop till en underbar sallad.
Tillagning: Pastörisera Alfalfafröerna innan groddning genom att sänka ned dem i 70-gradigt vatten under omrörning i 20 sekunder. Kyl omedelbart därefter i kallt vatten under omrörning. Blötlägg sedan 2 msk frön över natten i en glasburk, ca 2 liter. Häll av vattnet, skölj fröna och täck dem med en tunn duk. Förvara burken mörkt i rumtemperatur och skölj ett par gånger per dag. Groddarna är färdiga efter 3–5dagar och håller sig ca en vecka i kylskåp.
Näringsinnehåll | per 100 g |
Energi | 133 kJ / 32 kcal |
Fett | 0,7 g |
- varav mättat fett | 0 g |
- varav enkelomättat fett | 0 g |
- varav fleromättat fett | 0 g |
Kolhydrater | 0,9 g |
- varav sockerarter | 0,4 g |
Protein | 4 g |
Salt | 0 g |
Fiber | 1,9 g |
Ingredienser: Alfalfa*.
*100 % KRAV-märkt ingrediens
Hållbarhet: Öppnad förpackning: se Bäst-före-datum.
Förvaring: Svalt, torrt och mörkt.
Övrigt: Tänk på vikten av en varierad kost och en hälsosam livsstil.
DK-ÖKO-100
EU-jordbruk